Nesten 1.000 migrantfamilier adskilt under Trump er ennå ikke gjenforent

Nesten 1.000 barn som ble skilt fra foreldrene sine under Donald Trumps tid som president i USA, er fremdeles ikke gjenforent med foreldrene sine. Her fra grensen mellom USA og Mexico i januar. Foto: Christian Chávez / AP / NTB
Nesten 1.000 barn som ble skilt fra foreldrene sine under Donald Trumps tid som president i USA, er fremdeles ikke gjenforent med foreldrene sine. Her fra grensen mellom USA og Mexico i januar. Foto: Christian Chávez / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten 1.000 barn som ble skilt fra foreldrene sine da de forsøkte å reise inn til USA i Donald Trumps presidenttid, er ennå ikke gjenforent med foreldrene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da president Joe Biden tok over etter Donald Trump i januar 2021, lovet han å gjøre om på sin forgjengers nulltoleransepolitikk mot ulovlig innvandring. Den førte til at tusenvis av barn ble skilt fra foreldrene etter å ha krysset grensen til USA.

En arbeidsgruppe som skal koordinere gjenforeningsarbeidet har til nå identifisert 3.924 barn som ble skilt fra foreldrene i løpet av de fire årene Trump var president. 2.926 har blitt gjenforent med foreldrene, ifølge USAs innenriksdepartement.

– Av de 998 barna som gjenstår å bli gjenforent, er 148 i ferd med å bli gjenforent, mens 183 familier har blitt informert om muligheten til å gjenforenes, heter det i en pressemelding.

Innenriksdepartementet lover at de fremdeles jobber hardt for å gjenforene barna med foreldrene, to år etter Bidens lovnad.