Meta til værs etter kvartalsrapport – flere IT-resultater i vente

Facebook-eier Meta stormet fram på børsen torsdag, til tross for at overskuddet i forrige kvartal var under halvparten av resultatet for et år siden. Torsdag kommer flere IT-giganter med sine kvartalsrapporter.
Facebook-eier Meta stormet fram på børsen torsdag, til tross for at overskuddet i forrige kvartal var under halvparten av resultatet for et år siden. Torsdag kommer flere IT-giganter med sine kvartalsrapporter. Foto: Michael Dwyer / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksjekursen til Facebook-eier Meta gjorde et byks etter onsdagens resultatfremlegging. Torsdag kommer det ferske tall fra Amazon, Apple og Google.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om Metas overskudd er mer enn halvert det siste året, var nedgangen mindre enn ventet. Torsdag formiddag hadde selskapets aksjekurs steget med hele 27 prosent på børsen i New York.

De siste ukene har det vært oppsigelsesrunder uten sidestykke i en bransje som tidligere har vist seg motstandsdyktig mot usikre økonomiske tider. Nedturen kommer etter kraftig vekst under pandemien, da mange flyttet både arbeidsliv, shopping og underholdning over til digitale plattformer.

Som ventet meldte Meta onsdag om lavere salg i fjor. Det er første gang omsetningen har falt på årsbasis siden selskapet gikk på børs i 2012. Markedet reagerte likevel positivt, og Facebook-sjef Mark Zuckerberg forsikret investorene om at fremtiden ser lys ut.

Det er ventet at også Googles eierselskap Alphabet vil legge fram tall som viser tilbakegang i annonsesalget. Det vil i så fall være andre kvartal med salgsnedgang siden børsnoteringen i 2004.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også Amazon er ventet å fortelle om svakere salg. Sist måned varslet selskapet en oppsigelsesrunde der over 18.000 ansatte mister jobben.

Apple er den eneste av IT-gigantene som så langt ikke har varslet masseoppsigelser. Det er ventet at dårligere Iphone-salg vil påvirke resultatet, og investorene vil se nøye etter hvordan strenge koronatiltak i Kina, der brorparten av produksjonen foregår, har påvirket salget.