USA fordømmer forlenget unntakstilstand i Myanmar

Juntaleder Min Aung Hlaing og hans regime har besluttet å forlenge unntakstilstanden i seks måneder slik at den varer fram til 1. august. Foto: The Military True News Information Team via AP / NTB
Juntaleder Min Aung Hlaing og hans regime har besluttet å forlenge unntakstilstanden i seks måneder slik at den varer fram til 1. august. Foto: The Military True News Information Team via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA fordømmer militærjuntaen i Myanmars beslutning om å forlenge unntakstilstanden i landet med ytterligere seks måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– USA er sterkt imot Burmas militærregimes beslutning om å forlenge unntakstilstanden, noe som forlenger regimets illegitime styre og lidelsene det påfører landet, sier talsperson for USAs utenriksdepartement Ned Price, som i uttalelsen brukte Myanmars tidligere navn.

Price sa videre at USA er fast bestemt på å samarbeide med andre land for å nekte militærjuntaen internasjonal troverdighet.

Unntakstilstanden i Myanmar skulle ha utløpt i slutten av januar, men tirsdag møttes juntaens nasjonale sikkerhetsråd for å diskutere situasjonen. Konklusjonen var at landet fortsatt ikke har vendt tilbake til «normale tilstander».