Ukraina: Tre drept da rakett traff boligblokk i Kramatorsk

Redningsarbeidere jobber på stedet der en rakett traff en boligblokk i byen Kramatorsk i Ukraina natt til torsdag. Foto: AP / NTB
Redningsarbeidere jobber på stedet der en rakett traff en boligblokk i byen Kramatorsk i Ukraina natt til torsdag. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst tre personer ble drept og ytterligere 20 såret da en rakett traff en boligblokk i byen Kramatorsk øst i Ukraina, ifølge politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Minst åtte bygninger fikk skader. En ble fullstendig ødelagt. Det kan fremdeles være folk fanget i ruinene, sier ukrainsk politi i en oppdatering på Facebook.

Ifølge Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj var det sivile som ble drept.

– Russiske terrorister har truffet Kramatorsk med en ballistisk rakett, noe som har ført til sivile tap. Noen personer er fortsatt under ruinene, skriver han på Twitter.

Tidligere meldte guvernør Pavlo Kyrylenko også at boligblokken ble fullstendig ødelagt som konsekvens av beskytningen av Kramatorsk.

– Folk skriker under ruinene. Enda en terrorhandling fra russisk side. Den eneste måten å stanse det på og redde folks liv er flere våpen til Ukraina, meldte visestatsminister Mykhajlo Fedorov på Twitter onsdag kveld.

– Det er ofre. Det blir en lang natt, skriver ordfører Oleksandr Gontsjarenko på Facebook etter angrepet.