Rentebeskjed løftet Wall Street til høyeste nivå siden sommeren

Artikkelen fortsetter under annonsen

New York-børsene gikk markant opp og endte på sitt høyeste nivå siden sommeren samme dag som den amerikanske sentralbanken satte opp styringsrenten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den teknologitunge Nasdaq-børsen gikk opp 2 prosent, mens Samp;P-indeksen på New York-børsen steg med 1,1 prosent etter å ha falt med 1 prosent dagen før. Industriindeksen Dow Jones sto nesten stille, med en beskjeden oppgang på 0,1 prosent.

To timer før børsen stengte kunngjorde den amerikanske sentralbanken en renteoppgang på 0,25 prosentpoeng, noe som var i tråd med forventningene. Samtidig påpekte banken at økonomien er på vei mot lavere prisvekst.

Sentralbanksjef Jerome Powell understreket samtidig at inflasjonen fortsatt er for høy og at det kreves flere beviser før banken er overbevist om at den nedadgående trenden er varig. Det siste året har prisveksten i USA og flere andre land vært høyere enn på flere tiår.

Selv om banken varsler flere rentehevinger i tiden som kommer, er markedet svært positive til nyheten om at prisveksten ser ut til å avta.