Republikanerne har startet jobben med å gå Biden etter i sømmene

James Comer leder kontrollkomiteen i Representantenes hus etter at Republikanerne fikk flertall. Partiet har varslet at de vil gå grundig til verks i kontrollarbeidet rettet mot Joe Bidens administrasjon.
James Comer leder kontrollkomiteen i Representantenes hus etter at Republikanerne fikk flertall. Partiet har varslet at de vil gå grundig til verks i kontrollarbeidet rettet mot Joe Bidens administrasjon. Foto: J. Scott Applewhite / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med sitt nyvunne flertall i Representantenes hus er republikanerne i gang med den varslede jakten på feil, mangler og mislighold i presidentens administrasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I første omgang vil republikanerne konsentrere seg om det noen vaktbikkjer omtaler som «antydninger til omfattende svindel» i koronastøtten som ble innført under Joe Bidens forgjenger Donald Trump.

Folkevalgte republikanere beklager seg over at det ikke ble gjort nok med å takle problemene da Demokratene var i flertall. Demokratene har lagt mye av skylden for rotet på Trump.

Over tusen personer har så langt innrømmet skyld eller blitt dømt for å lure til seg penger fra de mange hjelpepakkene. Over 600 andre har tiltaler i vente.

Granskere som forklarte seg da Husets kontrollkomité holdt sitt første møte etter at Kongressen trådte sammen, sier det er mer i vente.

– Vi skylder det amerikanske folket å komme til bunns i det største tyveriet av amerikanske skattepenger noen sier, sier komitéleder James Comer, en republikaner fra Kentucky, onsdag.

Også hjelpepakken på 1,9 billioner dollar – nærmere 20.000 milliarder kroner – skal under lupen.