Våpen funnet nær stedet der 15-åring ble drept i Sverige

Politiet har funnet det som ser ut til å være et automatvåpen i Skogås, der en 15 år gammel gutt ble skutt og drept i helgen.
Politiet har funnet det som ser ut til å være et automatvåpen i Skogås, der en 15 år gammel gutt ble skutt og drept i helgen. Foto: Jessica Gow/tt / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et våpen som er funnet i en kasse med strøsand i Skogås sør for Stockholm, kan ifølge Aftonbladet muligens knyttes til drapet på en 15-åring i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En patrulje ringte inn beskjeden om funnet til operasjonssentralen. På stedet fant de en våpenlignende gjenstand i kassen, sier politiets pressekontakt Towe Hägg.

En video som Aftonbladet har lagt ut, viser at politiet tar opp det som ser ut som et automatvåpen fra kassen, som ligger ved en skolegård.

Ifølge opplysninger avisen har fått, kan våpenet muligens knyttes til drapet på en 15 år gammel gutt lørdag. Gutten ble skutt på en sushirestaurant i sentrum av Skogås. Drapet kobles til en voldsbølge i den svenske hovedstaden som har pågått siden romjulen.

Onsdag ettermiddag ble en 17-åring fengslet, siktet for medvirkning til drapet. Han avviser anklagene. Personen som skjøt, er fortsatt på frifot.

Våpenet skal undersøkes for å se om det kan brukes. Også funnstedet skal undersøkes av politiets teknikere.

– Så får vi se om det kan knyttes til noen av etterforskningene som pågår i området, sier Hägg.