Hellas vil ikke gi stridsvogner til Ukraina

Den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis sier Hellas ikke kan gi fra seg noen stridsvogner til Ukraina. Foto: Richard A. Brooks / AP / NTB
Den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis sier Hellas ikke kan gi fra seg noen stridsvogner til Ukraina. Foto: Richard A. Brooks / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hellas vil ikke gi stridsvogner til Ukraina. Landet trenger dem selv på grunn av det dårlige forholdet til Tyrkia, sier statsminister Kyriakos Mitsotakis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil ikke gi fra oss våre Leopard 2-stridsvogner av den enkle grunn at de er absolutt nødvendige for vår egen forsvarsstrategi, sa Mitsotakis under et besøk i Japan tirsdag.

Forholdet mellom Hellas og Tyrkia er for tiden svært anstrengt, blant annet på grunn av striden om rettigheter til et område i det østlige Middelhavet.

Hellas har flere Leopard 2-stridsvogner enn noe annet land i Europa, om lag 350. Landet har også rundt 500 stridsvogner av typen Leopard 1.

En rekke land, deriblant Norge, har besluttet å gi stridsvogner til Ukraina til bruk i kampen mot den russiske invasjonsstyrken.