Flere sparkes etter Tyre Nichols-drapet

Tre ansatte i brannvesenet har fått sparken i forbindelse med drapet på Tyre Nichols i Memphis i USA. Også to ytterligere politibetjenter er suspendert.

Det har vært store demonstrasjoner flere steder i USA etter den grove mishandlingen som svarte Tyre Nichols ble utsatt for og som førte til at han døde få dager senere. Her fra en demonstrasjon i New York. Foto: Yuki Iwamura / AP / NTB
Det har vært store demonstrasjoner flere steder i USA etter den grove mishandlingen som svarte Tyre Nichols ble utsatt for og som førte til at han døde få dager senere. Her fra en demonstrasjon i New York. Foto: Yuki Iwamura / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svarte 29-åringen døde 10. januar, få dager etter at han ble banket opp og grovt mishandlet av flere politibetjenter.

Brannvesenet i Memphis opplyser mandag at tre av deres ansatte, to helsearbeidere og en sjåfør, har fått sparken i forbindelse med saken. De to helsearbeiderne skal ikke ha gjennomført en «tilstrekkelig pasientvurdering» av Nichols, men sjåføren som ankom åstedet er avskjediget for brudd på brannvesenets retningslinjer.

I forrige uke ble fem svarte politibetjenter siktet i saken. De er alle avskjediget fra politistyrken.

Mandag opplyser Memphis-politiet ifølge den lokale TV-stasjonen News Channel 3 at en sjette politibetjent er suspendert på grunn av «sin involvering» i saken. Det er ikke tatt ut siktelse mot politibetjenten det gjelder, ifølge TV-stasjonen.

Også en sjuende politibetjent har blitt suspendert, opplyser politiet sent mandag. De oppga ikke et navn eller detaljer om hvilken rolle denne betjenten hadde hatt i saken.

De fem som er siktet i saken, er alle siktet for drap, overfall, kidnapping og misbruk av sin stilling.