Åpen for alle - alltid

Protest mot ny amerikansk ambassadør i Moskva

Den amerikanske ambassadøren Lynne Tracy på vei ut fra et møte i Moskva.
Den amerikanske ambassadøren Lynne Tracy på vei ut fra et møte i Moskva.  Foto: Shamil Zhumatov / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs nye ambassadør til Russland ble møtt av demonstranter som ropte antiamerikanske slagord da hun møtte opp ved det russiske utenriksdepartementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lynne Tracy kom til departementet for å overlevere utnevnelsesbrevet sitt og formelt melde sin ankomst i den russiske hovedstaden.

– Deres stridsvogner dreper sivile, var ett av ropene som møtte Tracy på vei inn til møtet. Demonstrasjoner knyttet til krigen er i praksis ikke tillatt, men mindre man har støtte hos myndighetene.

USA er ett av flere land som har besluttet å gi moderne stridsvogner til Ukraina i kampen mot den russiske invasjonen. Landet har også gitt flere andre våpen, inkludert luftvernraketter, og har i samråd med andre vestlige land innført en rekke økonomiske sanksjoner mot Russland.

Dette har bidratt til at forholdet mellom USA og Russland er på sitt dårligste på lang tid. Det er svært begrenset diplomatisk kontakt, med noen unntak, som fangeutvekslingene for den tidligere marineinfanteristen Trevor Reed og basketballspilleren Brittney Griner.

Viseutenriksminister Sergej Rjabkov sa til Tracy at han forventer at Tracy følger prinsippet om å ikke legge seg opp i Russlands indre anliggender, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.