Nord-Korea benekter våpenhandel med Russland

Amerikanske myndigheter uttalte tidligere denne måneden at Wagner-gruppen hadde drevet våpenhandel med Nord-Korea, noe som er i strid med FN-lover. Her møtes Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Russlands president Vladimir Putin i 2019.
Amerikanske myndigheter uttalte tidligere denne måneden at Wagner-gruppen hadde drevet våpenhandel med Nord-Korea, noe som er i strid med FN-lover. Her møtes Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Russlands president Vladimir Putin i 2019. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea avviser USAs anklager om at de skal ha solgt våpen til den russiske Wagner-gruppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske myndigheter uttalte tidligere denne måneden at Wagner-gruppen hadde drevet våpenhandel med Nord-Korea, noe som er i strid med FN-lover.

Den amerikanske regjeringen viste til bilder som skal vise russiske jernbanevogner som ankommer Nord-Korea og lastes med en rekke våpen og utstyr, før de reiste tilbake igjen til Russland.

Dette avvises blankt av Nord-Korea, som hevder det er oppspinn. En høytstående tjenestemann advarer USA om konsekvenser dersom de fortsetter å «dikte opp rykter».

– Å prøve å sverte bildet av Nord-Korea ved å dikte opp en ikke-eksisterende ting, er en alvorlig provokasjon som aldri kan tillates, og som ikke gjør annet enn å utløse reaksjoner, sier direktør Kwon Jong-gun i Nord-Koreas departement for amerikanske anliggender.