Titusener demonstrerer på ny mot Netanyahu-regjeringen i Israel

Titusenvis av israelere demonstrerte mot statsminister Benjamin Netanyahu og hans nye regjerings planer om å svekke rettsvesenet. Foto: AP / NTB
Titusenvis av israelere demonstrerte mot statsminister Benjamin Netanyahu og hans nye regjerings planer om å svekke rettsvesenet. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Titusenvis av israelere har for fjerde helg på rad møtt opp for å demonstrere mot den mest ytterliggående høyreregjeringen i Israel noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De største demonstrasjonene fant også denne lørdagen sted i Tel Aviv, men det var også protester i flere andre israelske byer.

Protestene fant sted dagen etter at sju mennesker ble drept utenfor en synagoge i Øst-Jerusalem, det verste enkeltangrepet mot israelere siden 2008. Mange demonstranter mintes ofrene med lys og et minutts stillhet.

I likhet med de foregående lørdagene var demonstrasjonene rettet primært mot regjeringens planer om juridisk reform. Forslagene vil svekke høyesterett ved å la nasjonalforsamlingen vedta lover som høyesterett har avvist, med simpelt flertall. De vil også gi regjeringen større makt til å utnevne dommere.

Noen av demonstrantene bar på banner som beskrev statsminister Benjamin Netanyahu, sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir og andre regjeringsmedlemmer som «en trussel mot verdensfreden».

Andre demonstranter kritiserte Israels behandling av palestinere.

– Det finnes ikke noe demokrati med okkupasjon, sto det på et banner.

Forrige helg deltok over 100.000 demonstranter i protester mot regjeringen i Tel Aviv.