Tyrkia med nytt reiseråd for USA og Europa

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyrkia har utstedt et nytt reiseråd for USA og Europa, tilsynelatende som gjengjeldelse for lignende råd fra vestlige land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

USA og flere europeiske land har advart sine borgere mot å delta på store folkeansamlinger og bedt dem unngå turistmagneter.

I det tyrkiske utenriksdepartementets reiseråd advares tyrkere mot «farlige nivåer av religiøs intoleranse og hat i Europa». I en separat uttalelse lørdag heter det at det «nylig har vært verbale og fysiske angrep mot utlendinger og rasistiske handlinger begått i USA».

Regjeringen i Tyrkia har reagert kraftig på islamfiendtlige markeringer fra den høyreradikale aktivisten Rasmus Paludan. Han har satt fyr på Koranen utenfor Tyrkias ambassader i Stockholm og København.

Det har utløst demonstrasjoner i Ankara og Istanbul og økt den diplomatiske spenningen med Tyrkia, som lenge har nektet å gi grønt lys til Sveriges Nato-søknad.

Utenriksdepartementene i Norge, Sverige og Danmark oppfordret lørdag sine innbyggere i Tyrkia til å unngå steder med demonstrasjoner og store folkesamlinger.