Åpen for alle - alltid

Tenåringsgutt skutt og drept i Stockholm-forstad

En person er skutt i Skogås sør for Stockholm. Politiet er på stedet og har satt opp sperringer.
En person er skutt i Skogås sør for Stockholm. Politiet er på stedet og har satt opp sperringer. Foto: Jessica Gow/tt / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En tenåring under 18 år døde av skadene etter at han ble skutt i Skogås i Huddinge sør for Stockholm lørdag kveld, opplyser politiet. Ingen er pågrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meldingen om at en person var skutt i Stockholm-forstaden kom ved 18-tiden lørdag, og et ambulansehelikopter ble sendt til stedet.

Politiet sier like etter klokka 21.30 at skuddofferet, «en ung mann under 18 år», er død, og at pårørende er varslet. Saken etterforskes som drap.

Åstedet er sperret av for tekniske undersøkelser, og politiet leter etter en eller flere gjerningspersoner. Et stort antall personer er kontrollert.

– Blant dem har vi tatt med noen til avhør, siden vi tror at de kan ha mer å fortelle, sier politiets talsperson Carina Skagerlind, som legger til at politiet samtidig banker på dører og snakker med vitner.

Siden første juledag, da en kjent person i et kriminelt gjengmiljø ble skutt og drept i Rinkeby, har Stockholm vært rystet av en usedvanlig kraftig voldsspiral.

Skyteepisoder og eksplosjoner har avløst hverandre i den svenske hovedstaden de siste ukene. Sammenlagt er et 20-tall voldsforbrytelser knyttet til gjengkriminelle den siste måneden.

– Det er for tidlig å si om den døde personen har noen forbindelse til tidligere hendelser, men selvsagt vet vi at slike skyteepisoder som denne, henger sammen med ulike kriminelle konflikter, sier Skagerlind i politiet.