Meldinger om nedstenging av Nord-Koreas hovedstad

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Koreas hovedstad Pyongyang er stengt ned som følge av et økende antall tilfeller av en ikke navngitt luftveissykdom, ifølge sørkoreanske NK News.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

NK News siterer onsdag en uttalelse fra nordkoreanske myndigheter på nedstengingen, som skal vare i fem dager.

Uttalelsen nevner ikke covid-19, men forklarer at innbyggerne i hovedstaden må holde seg hjemme til utgangen av søndag og at de må oppgi febermålinger flere ganger hver dag, ifølge NK News.

Tirsdag meldte det sørkoreanske nettstedet at innbyggerne i Pyongyang så ut til å hamstre varer i påvente av strengere tiltak. det er uklart om det er innført nedstenginger andre steder i Nord-Korea.

Nord-Korea hevdet at det første coronatilfellet ble avdekket i landet først i fjor, og innen august hadde myndighetene erklært seier over viruset. Det lukkede regimet har aldri bekreftet hvor mange som er blitt coronasmittet, trolig på grunn av mangel på testutstyr.

I stedet har myndighetene oppgitt daglige tall på personer som har feber. Dette tallet steg til rundt 4,77 millioner i en befolkning på rundt 25 millioner. Siden 29. juli har ikke myndighetene oppgitt noen tall.