Musk ble konfrontert med omstridt Twitter-melding i retten

Elon Musk (t.v.) er saksøkt av Tesla-aksjonærer som tapte store penger etter en Twitter-melding han skrev i 2018. En av aksjonærenes advokater, Nicholas Porritt (t.h.), konfronterte mandag Musk med meldingen i retten. Tegning: Foto: Vicki Behringer / AP / NTB
Elon Musk (t.v.) er saksøkt av Tesla-aksjonærer som tapte store penger etter en Twitter-melding han skrev i 2018. En av aksjonærenes advokater, Nicholas Porritt (t.h.), konfronterte mandag Musk med meldingen i retten. Tegning: Foto: Vicki Behringer / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Elon Musk nekter for at en Twitter-melding i 2018, der han antydet privatisering av Tesla til en pris på 420 dollar per aksje, var ment som en spøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Musk hevdet at Saudi-Arabias oljefond var villige til å hjelpe ham med å ta Tesla av børs.

Twitter-meldingen resulterte i solid opptur for Tesla-aksjen, og mange investorer ble med. Oppkjøpet ble aldri noe av, og mange av aksjonærene tapte store beløp da kursen falt igjen.

Musk havnet i trøbbel med det amerikanske finanstilsynet, men inngikk til slutt et forlik, betalte 40 millioner dollar og trakk seg som styreformann i Tesla.

Nå er Musk saksøkt av Tesla-aksjonærene, og mandag forklarte han seg på nytt i retten om det de hevder var hans bevisste villedning og manipulasjon ved hjelp av Twitter.

Saksøkernes advokater brukte mye tid på å konfrontere Musk med hvorfor han akkurat valgte beløpet 420 dollar. De viste til at 420 i USA er en populær kode for marihuana som Musk ikke legger skjul på at han bruker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– 420 ble ikke valgt som en vits, det ble valgt fordi det var 20 prosent over aksjekursen, sa Musk da han ble spurt om dette.

Tesla-grunnleggeren innrømmet deretter at det eksisterer «en viss karma rundt 420».

– Men jeg må vel spørre om det er god eller dårlig karma på det nåværende tidspunkt, la han til.

Musk hevdet videre at han skrev den første av flere Twitter-meldinger etter å ha lest i Financial Times at Saudi-Arabias oljefond ønsket å kjøpe seg inn i Tesla.