Zelenskyj kom til innenriksministerens gravferd

Tirsdag ble innenriksminister Denys Monastyrskyj og de andre ofrene etter helikopterulykken i Brovary stedt til hvile. President Volodymyr Zelenskyj var til stede i begravelsen i Kyiv. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB
Tirsdag ble innenriksminister Denys Monastyrskyj og de andre ofrene etter helikopterulykken i Brovary stedt til hvile. President Volodymyr Zelenskyj var til stede i begravelsen i Kyiv. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB Foto: NTB

Ukrainas president deltok lørdag i begravelsen til innenriksminister Denys Monastyrskyj, som døde i en helikopterulykke onsdag.

Også Zelenskyjs kone deltok i begravelsen i Kyiv, opplyser det statlige nyhetsbyrået Ukrinform. Ni kister var stilt opp under minnehøytiden, en for hver av dem som omkom i helikopteret.

Til sammen døde 14 mennesker i ulykken i Kyiv-forstaden Brovary, inkludert et barn, da helikopteret styrtet ved siden av en barnehage. I Brovary ble det holdt en begravelse for de lokale ofrene, samtidig som seremonien i Kyiv.

Zelenskyj har gitt sikkerhetstjenesten SBU i oppdrag å finne årsaken til ulykken. Uansett hva den konkrete årsaken viser seg å være, understreker han at krigen er den underliggende årsaken.

– Dette er ingen ulykke, for det skjedde som følge av krigen, og krig har mange dimensjoner, ikke bare på slagmarken, sa han kort tid etter styrten.