Musk i retten: – Bare fordi jeg tvitrer noe, betyr ikke det at folk tror på det

Folk reagerer ikke alltid som ventet, sier Elon Musk om Twitter-meldingen i 2018 der han antydet at han hadde finansieringen på plass for å kjøpe opp elbilprodusenten Tesla.
Folk reagerer ikke alltid som ventet, sier Elon Musk om Twitter-meldingen i 2018 der han antydet at han hadde finansieringen på plass for å kjøpe opp elbilprodusenten Tesla. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

Elon Musk begynte fredag sin forklaring i rettssaken mot ham. Han er saksøkt av Tesla-aksjonærer som tapte penger da han antydet at han ville kjøpe selskapet.

I 2018 skrev Musk på Twitter – som han siden har kjøpt – at han hadde finansieringen på plass til å kjøpe elbilprodusenten han leder og ta selskapet av børs. Mange investorer ble med på oppturen som fulgte for Tesla-aksjen, men tapte penger da kjøpet ikke ble noe av og aksjen falt igjen.

Musk sier at folk ikke alltid reagerer sånn han forventer når han sier noe i offentligheten.

– Bare fordi jeg tvitrer noe, så betyr ikke det at folk tror det eller handler i tråd med det, sa Musk til juryen i den føderale domstolen i San Francisco.

Gründeren forklarte seg bare i en halvtime fredag, men tar opp tråden igjen mandag. Det er ventet at han vil forklare seg om den påståtte finansieringen fra Saudi-Arabia, som ikke ble noe av.

Saken gjorde også at Musk havnet i trøbbel med det amerikanske finanstilsynet. Det endte med et forlik der han betalte 40 millioner dollar og trakk seg som styreformann. Han har imidlertid fortsatt som toppsjef i selskapet.