Zelenskyj ber om fortgang i våpenhjelpen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte via videolink til deltakerne på Verdens økonomiske forum i Davos i Sveits onsdag. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte via videolink til deltakerne på Verdens økonomiske forum i Davos i Sveits onsdag. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainas støttespillere må levere stridsvogner og luftvernsystemer raskere enn Russland rekker å angripe, sier president Volodymyr Zelenskyj.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi står sterkt, til tross for daglige kamper i Øst-Ukraina, sa Zelenskyj i sin videotale til Verdens økonomiske forum i Davos onsdag.

Den ukrainske presidenten sa videre at Russland «eksporterer terrorisme», og han sa også at han ikke er bekymret for sin personlige sikkerhet.

– Tiden den frie verden bruker på å tenke, benytter terrorstaten til å drepe, sa Zelenskyj.

Utenlandske regjeringer har ifølge den ukrainske presidenten gjentatte ganger nølt altfor mye med å konfrontere Russland, før de til slutt ender opp med å ta de riktige beslutningene.

– Tyranniet er i ferd med å løpe fra demokratiet. Leveransene av vestlige stridsvogner er nødt til å skje før en ny invasjon av russiske stridsvogner, sa Zelenskyj.