Russiske soldater tatt på senga av ukrainsk jegerbrigade

Video: Her går ukrainske styrker til angrep.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ukrainske 71. jegerbrigade viste ingen nåde da «jegerfuglene» fikk øye på de russiske soldatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en video delt på Facebook av den 71. jegerbrigade fra det ukrainske forsvaret kan man angivelig se brigaden angripe russiske soldater som forflytter seg ved Klishchiivka, sør for Bakhmut i fylket Donetsk.

Brigaden hevder selv at de russiske soldatene forsøkte å komme seg nærmere ukrainske stillinger da de ble oppdaget av droner brigaden omtaler som «jegerfugler», skriver Ukrainska Pravda.

– Dronene oppdaget fiendtlig infanteri, og ledet ilden for brigadens bombekastere og kanon. Samarbeidet gikk sømløst. Russerne velger ikke denne ruten igjen, skriver den 71. jegerbrigade på Facebook.

I videoen kan man se de russiske soldatene søke dekning rundt og under ødelagte kjøretøy i det de blir angrepet.

Her kan du lese alt om krigen i Ukraina!

Jegerbrigader

Blant de ukrainske forsvarsstyrkene finnes det tre jegerbrigader, deriblant den 71. jegerbrigade. Forbes skriver at hver jegerbrigade i utgangspunktet består av rundt 2000 soldater.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Betegnelsen «jegerbrigade» kommer fra jegere og skogsmenn som dannet militære enheter hvis det ble krig. De første forekomstene av disse enhetene finner man i Russland og de tidligere rikene Østerrike-Ungarn og Preussen, skriver Forbes.

Flere europeiske land benytter fortsatt begrepet, deriblant Norge, som har flere enheter som er navngitt med henvisning til begrepet. Marinejegerkommandoen er et eksempel på dette.

For Ukraina sin del er ikke jegerbrigadene spesialstyrker. Brigadene består i hovedsak av frivillige og veteraner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Harde kamper

Videoen 71. jegerbrigade har delt på Facebook er ifølge brigaden selv tatt i et område sør for byen Bakhmut. I de siste ukene ukrainske og russiske styrker støttet av den beryktede Wagner-gruppen kjempet harde kamper om Bakhmut og nabobyen Soledar.

Russland hevder å ha tatt byen Soledar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvem som ender opp med kontrollen i Bakhmuet er ikke avklart. Byen blir ansett som viktig på grunn av sin strategiske beliggenhet i det østlige Ukraina.

Ukraina har imidlertid opprettet tungt befestede stillinger rundt byen, opplyser eksperter. En russisk okkupasjon vil ikke derfor trolig ikke flytte frontlinjen i vesentlig grad.

Se video av angrepet øverst i saken.