Ny sykepleierstreik i England

Sykepleiere i England går onsdag ut i en to dager lang streik for å kreve høyere lønn, den andre slike streiken på to måneder. Her fra streiken i desember. Arkivfoto: Alastair Grant / AP / NTB
Sykepleiere i England går onsdag ut i en to dager lang streik for å kreve høyere lønn, den andre slike streiken på to måneder. Her fra streiken i desember. Arkivfoto: Alastair Grant / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sykepleiere i England går onsdag ut i en to dager lang streik for å kreve høyere lønn, den andre slike streiken på to måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den største fagforeningen for sykepleierne anklager myndighetene for å ikke ta forhandlingene om å forbedre lønnsforholdene deres alvorlig. Samtidig mener myndighetene på sin side at sykepleierstreiken setter pasientene i det offentlige helsevesenet NHS i fare.

– Det er uunngåelig at streiken vil ha en innvirkning på pasienter, sa helseminister Steve Barclay tirsdag.

Ifølge ham førte todagerstreiken blant sykepleierne i England og Wales i desember til at rundt 30.000 konsultasjoner og prosedyrer i NHS ikke ble noe av.

Men sykepleierne har støtte blant 63 prosent av befolkningen, viser en meningsmåling tirsdag. Om forhandlingene ikke fører fram, er det planlagt en ny streik i februar.