Apollo 7-astronauten Walter Cunningham er død

Walter Cunningham, en av de tre astronautene som var med på den første bemannede romferden i Apollo-programmet, er død. Arkivfoto: Steven Senne / AP / NTB
Walter Cunningham, en av de tre astronautene som var med på den første bemannede romferden i Apollo-programmet, er død. Arkivfoto: Steven Senne / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Walter Cunningham, den siste blant de tre astronautene som var med på den første bemannede romferden i Apollo-programmet, er død. Det opplyser Nasa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cunningham døde tirsdag og ble 90 år gammel. Han var hittil den siste overlevende blant mannskapet på tre som dro på en 11 dager lang romferd i 1968.

– Walt Cunningham var en jagerpilot, fysiker og en gründer, men framfor alt var han en oppdagelsesreisende, sier Nasa-administrator Bill Nelson i en uttalelse.

Sammen med Walter M. Schirra og Donn F. Eisele var Cunningham en del av romferden Apollo 7, som ble skutt opp 11. oktober 1968. Det var Apollo-programmets første bemannede romferd, og den første direktesendte TV-sendingen fra et amerikansk romfartøy fant sted der.

Romferden anses å være en av de viktigste foranledningene til den første månelandingen, som fant sted mindre enn et år etterpå.

Ifølge det amerikanske mediet ABC News døde Cunningham i Houston i delstaten Texas. Dødsårsaken blir meldt å være skader han pådro seg etter et fall.