Apollo 7-astronauten Walter Cunningham er død

Walter Cunningham, en av de tre astronautene som var med på den første bemannede romferden i Apollo-programmet, er død. Arkivfoto: Steven Senne / AP / NTB
Walter Cunningham, en av de tre astronautene som var med på den første bemannede romferden i Apollo-programmet, er død. Arkivfoto: Steven Senne / AP / NTB Foto: NTB

Walter Cunningham, den siste blant de tre astronautene som var med på den første bemannede romferden i Apollo-programmet, er død. Det opplyser Nasa.

Cunningham døde tirsdag og ble 90 år gammel. Han var hittil den siste overlevende blant mannskapet på tre som dro på en 11 dager lang romferd i 1968.

– Walt Cunningham var en jagerpilot, fysiker og en gründer, men framfor alt var han en oppdagelsesreisende, sier Nasa-administrator Bill Nelson i en uttalelse.

Sammen med Walter M. Schirra og Donn F. Eisele var Cunningham en del av romferden Apollo 7, som ble skutt opp 11. oktober 1968. Det var Apollo-programmets første bemannede romferd, og den første direktesendte TV-sendingen fra et amerikansk romfartøy fant sted der.

Romferden anses å være en av de viktigste foranledningene til den første månelandingen, som fant sted mindre enn et år etterpå.

Ifølge det amerikanske mediet ABC News døde Cunningham i Houston i delstaten Texas. Dødsårsaken blir meldt å være skader han pådro seg etter et fall.