Norsk cruiseskip ble nektet å gå til havn i Australia før sanering

Flere hundre cruisepassasjer kom seg ikke til land da Australia nektet å ta imot norske Orion Viking på grunn av mikroorganismer på skroget. Her er skipet ankret i Melbourne i 2020.
Flere hundre cruisepassasjer kom seg ikke til land da Australia nektet å ta imot norske Orion Viking på grunn av mikroorganismer på skroget. Her er skipet ankret i Melbourne i 2020. Foto: William West / AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere hundre cruisepassasjer kom seg ikke til land da Australia nektet å ta imot norske Orion Viking på grunn av mikroorganismer på skroget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en uke seilte skip rundt uten å komme i havn etter nyttårscruiset som startet i Auckland på New Zealand andre juledag.

I stedet for planlagt havneanløp i blant annet Christchurch, Dunedin og Hobart på Tasmania, måtte skipet holde seg i internasjonalt farvann etter at det ble oppdaget potensielt skadelige mikroorganismer på skipets skrog.

Heller ikke australske Adelaide ville ta imot skipet etter at australske myndigheter oppdaget «biosmusset», som kunne bringe fremmede arter inn i det australske økosystemet.

Sent onsdag viser overvåkingstjenesten MarineTraffic at skipet ligger til havn i storbyen Melbourne i Australia. På grunn av den sene ankomsten, skal passasjerene ha blitt nødt til å vente til onsdag med å gå i land.

En passasjer sier til BBC at flere er frustrerte etter å ha betalt i dyre dommer for cruiset, men ikke får gå i land på planlagte utflukter. En annen skriver på Twitter at turen ble «reisen fra helvete».