En av verdens mest ettersøkte er pågrepet i Spania

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spansk politi har pågrepet en 40 år gammel mann fra New Zealand som har vært å finne på FBIs liste over verdens ti mest ettersøkte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen skal ha begått en rekke lovbrudd knyttet til menneskehandel og seksuelle overgrep mot mindreårige, blant annet i forbindelse med produksjon av overgrepsmateriale. Nettstedet hans skal ha omsatt for nærmere 170 millioner kroner.

Mannen ble pågrepet på et hotell i Madrid der han oppholdt seg under falskt navn.

Spansk politi har bare identifisert den pågrepne med initialene MJP, men en politikilde bekrefter at det dreier seg om Michael James Pratt.

Pratt har i lengre tid vært å finne på amerikanske FBIs liste over verdens ti mest ettersøkte, og det har vært utlovet en dusør på 100.000 dollar for opplysninger som kunne føre til pågripelse.

Fredag sto det «pågrepet» over bildet av Pratt på FBIs nettsted.

Pratt er tidligere pågrepet i USA og dømt til livsvarig fengsel for overgrep mot barn og produksjon og distribusjon av overgrepsmateriale. Han lyktes imidlertid med å flykte og har vært ettersøkt internasjonalt siden november 2019.

Ifølge amerikansk påtalemyndighet eide og drev Pratt et selskap som ved hjelp av falske annonser og løfter om modelljobbing skal ha lokket til seg unge jenter fra USA og Canada, for deretter å utnytte dem i produksjon av pornografi og overgrepsmateriale.