Sør-Korea: Nord-Korea har avfyrt to ballistiske raketter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea har fredag avfyrt to ballistiske raketter mot havet, ifølge det sørkoreanske forsvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har observert to kortdistanseraketter skutt opp av Nord-Korea inn i Østhavet fra Sunan-området i Pyongyang, heter det i uttalelsen fra forsvaret. Østhavet er også kjent som Japanhavet.

De hadde en rekkevidde på henholdsvis 350 og 250 kilometer. Myndighetene i Japan har også bekreftet oppskytingen, og en talsperson for regjeringen kaller den fullstendig uakseptabel.

Slike oppskytinger er en alvorlig provokasjon og en trussel mot freden på Koreahalvøya, heter det videre fra det sørkoreanske forsvaret.

– Vi vil spore og overvåke utviklingen sammen med USA for å forberede oss på ytterligere provokasjoner fra Nord-Korea, skriver de.

Oppskytingene er de siste i en lang rekke utført av Nord-Korea i år, inkludert en testoppskyting av en langdistanserakett som syntes å være utstyrt med landets nyeste teknologi i november.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste oppskytingene kom etter at USA tirsdag sendte bombefly som kan utstyres med atomvåpen, samt avanserte jagerfly, til Koreahalvøya i forbindelse med en militærøvelse med Sør-Korea.

Noen timer før fredagens oppskytinger sa USA at Nord-Korea har forsynt det russiske leiesoldatselskapet Wagner med våpen til bruk i Ukraina, i strid med FN-resolusjoner.