Oppfinneren av tikka masala er død

En kokk i Glasgow som mente å ha oppfunnet den britisk-indiske kyllingretten tikka masala er død. Ahmed Aslam Ali ble 77 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ali, som opprinnelig kom fra Punjab i Pakistan, hevdet han oppfant retten fordi en kunde sa at den vanlige kylling tikka-retten var tørr. Han improviserte og lagde en saus med yoghurt, fløte og krydder på restauranten Shish Mahal i Glasgow på begynnelsen av 1970-tallet.

Kylling tikka masala ble raskt en svært populær rett i Storbritannia, og har spredt seg til resten av Vesten. I 2009 prøvde Ali uten hell å skaffe retten EU-beskyttelse, på lik linje med produkter som fetaost, champagne og parmaskinke.

– Kylling tikka masala er nå en ordentlig nasjonalrett i Storbritannia, ikke bare fordi den er så populær, men fordi det gir et perfekt bilde av hvordan Storbritannia tar til seg og tilpasser utenlandske innslag, sa Storbritannias utenriksminister Robin Cook i 2001.