Trump betalte null i skatt i sitt siste år som president

Donald Trump betalte bare 1,1 millioner dollar i skatt i 2018 og 2019, viser utdrag av skattemeldingene hans.
Donald Trump betalte bare 1,1 millioner dollar i skatt i 2018 og 2019, viser utdrag av skattemeldingene hans. Foto: Andrew Harnik / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump betalte 1,1 millioner dollar i skatt i to av sine år i Det hvite hus, men nesten ikke noe i de øvrige to, framgår det av en rapport onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallene ble lagt fram av en felles skattekomité i Kongressen og viser at den 76 år gamle milliardæren jevnt over påberopte seg enorme forretningsunderskudd i perioden 2015 til 2020, derav det lave skattebeløpet.

I 2018 og 2019, de to mellomårene i presidentperioden, kom skattebeløpet opp i litt over 1 million dollar, mens han året før kom opp i skarve 750 dollar. Det siste året i Det hvite hus, det året han tapte gjenvalget, betalte han ikke skatt i det hele tatt.

En budsjettkomité i Representantenes hus i USA stemte tirsdag for å offentliggjøre skattemeldingene til ekspresidenten i løpet av de nærmeste dagene.

Vedtaket ble fattet med 24 mot 16 stemmer, og stemmene fordelte seg langs politiske skillelinjer – de demokratiske komitémedlemmene stemte for offentliggjøring, mens republikanerne stemte imot.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdagens vedtak markerer slutten på en årelang politisk og juridisk dragkamp om innsyn i Trumps økonomi. Den tidligere presidenten har kjempet for at opplysningene han har leverer til skattevesenet skal forbli private.

Ved å nekte å offentliggjøre skattetallene sine brøt Trump med en tradisjon for amerikanske presidenter.