Qatar hardt ut mot EU og korrupsjonssak

EU-parlamentets visepresident Eva Kaili under et møte 7. desember. Nå etterforskes hun for å ha tatt imot store pengebeløp fra Qatar.
EU-parlamentets visepresident Eva Kaili under et møte 7. desember. Nå etterforskes hun for å ha tatt imot store pengebeløp fra Qatar. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Qatar fordømmer etterforskningen av mulig korrupsjon knyttet til Qatar i EU-parlamentet. En diplomat sier det kan skade landets forhold til EU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forbindelse med etterforskningen har EU-parlamentet med stort flertall vedtatt å innstille all virksomhet og arbeid knyttet til Qatar.

I en uttalelse søndag insisterer en diplomat på at Qatar ikke har gjort noe galt, og at saken kan komme til å ramme gasseksporten fra Qatar til EU.

– Beslutningen om å iverksette et slikt diskriminerende tiltak som begrenser dialog og samarbeid med Qatar før den juridiske prosessen er avsluttet, kommer til å ha negativ effekt på regionalt og globalt sikkerhetssamarbeid, samt på de pågående diskusjonene om global energimangel og sikkerhet, sier diplomaten.

Det rettes også kritikk mot belgiske myndigheter, som ifølge uttalelsen har gitt unøyaktige opplysninger om saken.

– Vi avviser på det sterkeste anklagene om at regjeringen vår har gjort noe galt, heter det videre.

Flere europeiske politikere er mistenkt for å ha tatt imot store pengebeløp fra Qatar. Blant de seks som er pågrepet, er greske Eva Kaili, visepresident i EU-parlamentet.