Ingen overlevende etter eksplosjon på Jersey

Letemannskaper søker gjennom ruinene av bygget som ble lagt i grus på Jersey. Foto: Aaron Chown / PA via AP / NTB
Letemannskaper søker gjennom ruinene av bygget som ble lagt i grus på Jersey. Foto: Aaron Chown / PA via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsmannskapene sier søndag at det ikke er håp om å finne overlevende etter en eksplosjon som la en boligblokk i grus i Saint Helier på kanaløya Jersey.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at redningsmannskapene søkte gjennom ruinene hele natt til søndag, bekreftet politisjef Robin Smith at man nå søker etter omkomne.

Minst tre mennesker er bekreftet døde etter eksplosjonen tidlig lørdag morgen som trolig skyldes en gasslekkasje. Men minst tolv mennesker er fortsatt savnet, og det kan ha vært flere besøkende i leilighetene i tillegg, ifølge BBC.

Neste skritt er et grundig søk gjennom ruinene av den tre etasjer høye gården, noe som ta flere uker, sier Smith. Letemannskaper med hunder er kommet over fra Sør-England for å bistå.

Brannsjef Paul Brown bekrefter at brannvesenet ble tilkalt fredag kveld for å undersøke lukten av gass som folk meldte om, og at det ble gjort undersøkelser.

Han sa det ikke bidrar til noe å spekulere om hva som har skjedd, men han erkjente at noe gikk «fryktelig galt» når man ser hva som skjedde noen timer senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jerseys førsteminister Kristina Moore sier at hun som mange andre i Saint Helier våknet av smellet lørdag morgen.

– Det er ubegripelige nyheter. Vi er knust og veldig bekymret for dem som er involvert, og dem som har mistet livet, sier hun.

Hendelsen avslutter en vanskelig uke for den britiske besittelsen som lever av bankvirksomhet, turisme og fiske. Fredag avsluttet kystvakten letingen etter tre fiskere som er savnet etter at båten deres kolliderte med et skip og sank.