Meteorologer: Kan bli 15 kuldegrader i Storbritannia neste uke

Britain Weather A view of the overnight snow in Consett, County Durham, England, Friday, Dec. 9, 2022. Parts of the UK are being hit by freezing conditions with the UK Health Security Agency (UKHSA) issuing a Level 3 cold weather alert covering England until Monday. (Owen Humphreys/PA via AP)
Britain Weather A view of the overnight snow in Consett, County Durham, England, Friday, Dec. 9, 2022. Parts of the UK are being hit by freezing conditions with the UK Health Security Agency (UKHSA) issuing a Level 3 cold weather alert covering England until Monday. (Owen Humphreys/PA via AP)

En arktisk front har trengt inn i Storbritannia, der det ventes ned mot 15 kuldegrader og snø og is framover mot neste uke.

Det britiske meteorologiske institutt Met Office har sendt ut gult farevarsel om snø og is for London og deler av Sør-England fra søndag til mandag. Det ventes 2 til 5 centimeter snø, opp til 10 centimeter enkelte steder, ifølge Sky News.

En talsmann i Met Office, Grahame Madge, sier at det trolig blir kaldt de neste sju dagene, og at det er mulig kuldeperioden kan vare lenger.

Noen steder i Oxfordshire falt gradestokken til 9 kuldegrader natt til fredag, og det er utsikt til 15 kuldegrader i Skottland. Der ligger snøen allerede, og det varsles klarvær neste uke.

Met Office har allerede flere ganger utstedt gult farevarsel om snø og is for deler av Skottland, Wales, Nord-Irland og Sørvest-England.

Helsemyndighetene ber sårbare mennesker holde innetemperaturen på minst 18 grader og ha på seg ekstra lag med klær. Men 710.000 husholdninger i Storbritannia har ikke råd til å følge rådet fordi de ikke har penger til varme klær, oppvarming og mat.

De med lavest inntekt, får nå en ekstra offentlig utbetaling på 25 pund som utbetales når temperaturen går under null i sju dager på rad.