Russland melder om fare for ukrainske angrep på Krim

Kreml-talsmann Dmitrij Peskov sier det er fare for ukrainske angrep mot Krim-halvøya. Krim er ukrainsk, men har vært okkupert av Russland, som nå regner den som en del av sitt territorium, siden 2014. Foto: Pontus Höök / NTB
Kreml-talsmann Dmitrij Peskov sier det er fare for ukrainske angrep mot Krim-halvøya. Krim er ukrainsk, men har vært okkupert av Russland, som nå regner den som en del av sitt territorium, siden 2014. Foto: Pontus Höök / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske myndigheter advarer om at det kan komme ukrainske angrep mot Krim-halvøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Advarselen kommer etter at russiske styrker skal ha skutt ned en drone ved halvøyas største by. I en uttalelse torsdag kaller Kreml ukrainske angrep for «terrorangrep».

– Det er helt sikkert en risiko fordi den ukrainske parten fortsetter å organisere terrorangrep. Men på den annen side så tyder informasjonen vi får, på at det er iverksatt effektive mottiltak, sier Kremls talsmann Dmitrij Peskov.

Krim-halvøya er i henhold til folkeretten ukrainsk, men har vært okkupert av Russland siden 2014. Russland regner nå halvøya som en del av sitt territorium etter å ha annektert området kort tid etter okkupasjonen.