Tidligere Theranos-sjef dømt strengere enn selskapets gründer

Ramesh Balwani (bakerst) er dømt til nesten 13 år i fengsel for sin rolle i teknologiselskapet Theranos. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB
Ramesh Balwani (bakerst) er dømt til nesten 13 år i fengsel for sin rolle i teknologiselskapet Theranos. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere sjefen i teknologiselskapet Theranos, Ramesh Balwani, er dømt til nesten 13 års fengsel. Det er mer enn det gründeren Elizabeth Holmes fikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Balwani var Holmes' forretningspartner og kjæreste, og var tiltalt i en separat sak for å ha svindlet selskapets investorer og kunder. Han ble dømt på alle de tolv punktene han var tiltalt for, i motsetning til Holmes som i sin dom ble frikjent på flere punkter.

Elizabeth Holmes ble i november dømt til 11 års fengsel for svindel. Hun har siden varslet at hun vil anke dommen, da hun motsetter seg grunnlaget for dommen og mener straffen er for streng.

Hennes forsvarere har også hevdet at hun ble kontrollert og psykisk mishandlet av Balwani.

Theranos sto bak et apparat som skulle kunne utføre en rekke tester med bare noen få dråper blod, og levere raskere og billigere resultater enn tradisjonelle laboratorier. Men maskinene holdt ikke det selskapet lovet, og det hele endte i skandale og rettsforfølgelse.