Meldinger om droneangrep mot flyplass i Russland

En ukrainsk soldat i den 58. motoriserte infanteribrigaden styrer en angrepsdrone nær Bakhmut, Ukraina, 25. november 2022.
En ukrainsk soldat i den 58. motoriserte infanteribrigaden styrer en angrepsdrone nær Bakhmut, Ukraina, 25. november 2022. Foto: Leah Millis / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Enda en russisk flyplass ser ut til å være truffet i et droneangrep, dagen etter to lignende angrep. En oljetank tok fyr, men det er ikke meldt om personskader

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyplassen ligger i Kursk-regionen, som grenser til Ukraina.

– Som resultat av droneangrepet i området ved Kursk flyplass tok en oljetank fyr. Ingen er drept eller såret, sier guvernør Roman Starovojt i en melding i sosiale medier tidlig tirsdag morgen.

Han har ikke sagt noe om hvor dronen kom fra. Foreløpig har ingen medier kunnet verifisere meldingene.

Mandag anklaget russiske myndigheter Ukraina for å ha stått bak droneangrep mot to militære flyplasser i Russland, i henholdsvis Rjazan-regionen og Saratov-regionen. Tre soldater ble drept og fire andre såret, ifølge russiske myndigheter.

Det russiske forsvarsdepartementet har uttalt at Ukraina «forsøkte å angripe» flyplassene. Det hevder at dronene ble skutt ned, men at vrakgods falt ned og eksploderte, og at det var dette som førte til at soldater ble drept og såret.