Byer uten strøm i Ukraina etter rakettangrep

Langtrekkende Kalibr-kryssermissiler skytes opp av et russisk marineskip i det østlige Middelhavet under en øvelse i 2017. Det er samme type raketter som nå avfyres fra russiske marinefarytøy i Svartehavet mot ukrainske mål. (Det russiske forsvarsdepartementets pressetjeneste via AP, fil)
Langtrekkende Kalibr-kryssermissiler skytes opp av et russisk marineskip i det østlige Middelhavet under en øvelse i 2017. Det er samme type raketter som nå avfyres fra russiske marinefarytøy i Svartehavet mot ukrainske mål. (Det russiske forsvarsdepartementets pressetjeneste via AP, fil) Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland har avfyrt et stort antall raketter mot Ukraina. Vannforsyningen i Odesa er satt ut av spill, og flere byer mistet strømmen, opplyser myndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Rakettene er allerede avfyrt, sa en talsmann for det ukrainske flyvåpenet mandag ved 13-tiden norsk tid, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Medier har rapportert om eksplosjoner i flere deler av Ukraina, inkludert byene Odesa, Cherkasy og Kryvyj Rih. I Odesa sa selskapet som driver den lokale vannforsyningen, at en rakett har kuttet strømforsyningen til pumpestasjonen, og at hele byen derfor er uten vann, skriver nyhetsbyrået AFP.

Strømforsyningen har også ha blitt ødelagt i flere byer, deriblant Mykolaiv Sumy, ifølge representanter for ukrainske myndigheter.

Myndighetene i flere regioner oppfordret innbyggerne til å søke dekning.

Talsperson Jurij Ihnat i det ukrainske luftforsvaret har sagt at landet både har blitt angrepet med landbaserte raketter fra det sørlige Russland og med raketter avfyrt fra skip. Dessuten skal Russland ha skutt raketter fra fly.

Ihnat sier russerne sender mange raketter samtidig for å gjøre det vanskelig å skyte dem ned.