Zelenskyj sier at Ukraina må overleve vinteren

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber befolkningen holde ut vinteren. Bildet er fra en befaring der han så på ødelagte bygninger i Vysjhorod like nord for hovedstaden Kyiv i slutten av november. Russland har gjennomført angrep for å sette ukrainsk infrastruktur, som elektrisitetsforsyning og tilgang på vann, ut av spill. Foto: Ukrainas presidentkontor / AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber befolkningen holde ut vinteren. Bildet er fra en befaring der han så på ødelagte bygninger i Vysjhorod like nord for hovedstaden Kyiv i slutten av november. Russland har gjennomført angrep for å sette ukrainsk infrastruktur, som elektrisitetsforsyning og tilgang på vann, ut av spill. Foto: Ukrainas presidentkontor / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber landets befolkning holde ut for å komme seg gjennom vinteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Fienden har et stort håp om å kunne bruke vinteren mot oss, til å gjøre vinteren kald og situasjonen vanskelig, som del av denne terroren, sier presidenten i sin daglige videotale.

– Vi må gjøre alt vi kan for å overleve denne vinteren, uansett hvor vanskelig det er, sier Zelenskyj videre.

Han sier at å holde ut denne vinteren betyr å holde ut alt. Russland har en fordel med raketter og artilleri, påpeker han.

– Men vi har noe som okkupanten ikke har og ikke kommer til å få: Vi beskytter hjemmet vårt, og det gir oss den største mulige motivasjonen, understreker han i sin tale til folket.

– Vi må være mer utholdende og forent enn noen gang før

Presidenten sier at ukrainerne kjemper for frihet og for å forsvare sannheten.

– For å overleve vinteren, må vi være mer utholdende og forent enn noen gang før, sier han.

Søndag sa USAs etterretningssjef Avril Haines i et foredrag på Reagan-senteret i California at krigen i Ukraina går for halv maskin for tiden. Hun antydet de ukrainske styrkene vil fokusere på å bygge seg opp og forberede en ny offensiv til våren, noe Russland neppe er forberedt på, uttalte hun.

Tidligere søndag opplyste det britiske forsvarsdepartementet at det har fått tilgang til en ny meningsmåling fra Kreml og som viser at støtten til krigen er i ferd med å synke i Russland.

Russland anklager Storbritannia for å bedrive desinformasjon.