Mange savnet etter at skred gikk over vei i Brasil

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst to mennesker er døde og flere titall savnet etter at et jordskred gikk over en riksvei i Sør-Brasil. Rundt 20 biler og lastebiler ble tatt av skredet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjørma veltet mandag ned en bratt åsside etter flere dager med mye regn i delstaten Paraná og la en større strekning av riksveien BR 367 under søla.

En leder for redningsarbeidet, Manoel Vasco, sier det er vanskelig å vite hvor mange savnede det er, fordi en bil kan ha en eller fem passasjerer. Men de regner med at mellom 30 og 50 mennesker er savnet.

Bilder tatt fra droner viser et omfattende brunt sølehav som brer seg utover og tok med seg alt i sin vei, inkludert et stort stykke vei med kjøretøyer.

To mennesker er så langt funnet døde, og seks er reddet ut i live, inkludert ordføreren i den nærliggende byen Guaratuba.

– Det var fryktelig. Fjellet bare falt over oss. Det feide bort hver eneste bil. Vi er i live bare av Guds nåde, sier ordfører Roberto Justus i en video i sosiale medier.

Brasil blir ofte rammet av farlige jordskred. I februar mistet over 200 mennesker livet i en serie jordskred i den pittoreske byen Petrópolis.