Petro sender soldater til Colombias sørgrense

Colombias nye president Gustavo Petro sender soldater til grensa i sør for å bekjempe narkotikasmugling. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB
Colombias nye president Gustavo Petro sender soldater til grensa i sør for å bekjempe narkotikasmugling. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Gustavo Petro sender 400 soldater til Colombias sørgrense for å slå ned på narkobander etter en serie drap den siste tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De 400 får i oppdrag å vokte seks seksjoner langs grensa til Ecuador, Peru og Brasil og blokkere kanaler for smugling av narkotika, opplyser innenriksminister Alfonso Prada.

Petro, som er landets første president fra venstresiden, innkalte til møte med militære ledere etter kamper mellom væpnede grupper i grenseområdene som kostet 18 mennesker livet og førte til at et titall familier ble fordrevet.

Det var gruppene Carolina Ramírez, som består av avhoppere fra Farc-geriljaen som ikke godtok fredsavtalen, og en annen væpnet gruppe, Comandos de la Frontera, som barket samme i strid om smuglingsrutene i regnskogen ved grensa til Ecuador.