Kanye West tar med holocaust-fornekter i staben

Nick Fuentes, som bruker sin plattform til antisemittisk og hvit makt-propaganda, under et arrangement i Michigan i 2020. Sammen med rapperen Kanye West var han til middag hos Donald Trump i Mar-a-Lago i Florida for en uke siden. Foto: Nicole Hester / Ann Arbor News via AP / NTB
Nick Fuentes, som bruker sin plattform til antisemittisk og hvit makt-propaganda, under et arrangement i Michigan i 2020. Sammen med rapperen Kanye West var han til middag hos Donald Trump i Mar-a-Lago i Florida for en uke siden. Foto: Nicole Hester / Ann Arbor News via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rapperen Kanye West har tatt med den høyreekstremistiske holocaust-fornekteren Nick Fuentes i sin valgkampstab.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For bare noen dager siden hadde West, som nå kaller seg Ye, Fuentes med seg på et middagsbesøk hos tidligere president Donald Trump i Mar-a-Lago i Florida. Trump fikk mye tyn for å ha tatt ham imot, men forsvarte seg med at han ikke hadde hørt om ham.

Den 24 år gamle høyreekstremisten, som var med på stormingen av Kongressen i januar, tar seg fri fra strømmingen av sitt ytre høyreprogram for å bistå med Wests kampanje for å stille som presidentkandidat.

Han blir da kollega av Milo Yiannopoulos, tidigere redaktør i ultrakonservative Breitbart News og nå ansatt på kontoret til kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greene, som har sagt at innretninger i verdensrommet som samler energi fra solen, eid av jødiske bankierer, kan ha vært årsaken til skogbrannene i California.

West kunngjorde i forrige uke at han ville forsøke seg på Det hvite hus igjen. Han stilte også i 2020, men fikk bare 60.000 stemmer i tolv delstater, et beskjedent tall i forhold til de 81 millioner Joe Biden fikk, og de 74 millioner som Trump fikk.

Under middagen i Mar-a-Lago ba West Trump om å bli hans visepresidentkandidat, et tilbud som ikke falt i god jord hos Trump. West forteller at Trump begynte å skrike til ham over bordet og ropte at han ville bli en taper.