Niesen til Irans leder går imot myndighetene i landet

Farideh Moradkhani, niesen til Irans eneveldige hersker ayatolla Ali Khamenei, oppfordrer det internasjonale samfunnet til å støtte demonstrasjonene i Iran.
Farideh Moradkhani, niesen til Irans eneveldige hersker ayatolla Ali Khamenei, oppfordrer det internasjonale samfunnet til å støtte demonstrasjonene i Iran. Foto: Justin Tang / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Niesen til Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei mener andre land bør bryte båndene til iranske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en video postet av broren hennes, som er bosatt i Frankrike, oppfordrer Farideh Moradkhani folk i andre land til å støtte iranske demonstranter. Hun oppfordret også alle til å legge press på egne myndigheter, for at de skal stanse alt samarbeid med regimet i Iran.

Khameneis niese har lenge markert seg som aktivist, og hun har tidligere blitt arrestert flere ganger. Faren hennes, som er gift med ayatollaens søster, er også opposisjonell og har blitt arrestert.

Moradkhanis del av familien har opponert mot Khamenei i tiår.

Protestene mot regimet, som nå er inne i sin tredje måned, har blitt slått ned på brutalt og voldelig vis, ved bruk av både gummikuler, skarp ammunisjon og tåregass. Ifølge den iranske menneskerettighetsorganisasjonen HRANA er minst 451 mennesker drept, og de oppgir at 63 av dem tilhører minoriteter. Ytterligere 18.173 demonstranter skal ha blitt arrestert.

Enkelte av dem som er arrestert, risikerer dødsstraff. Likevel demonstrerer mange fortsatt.