Minst to personer pågrepet i Shanghai

Kinesisk politi har pågrepet to personer der demonstranter har samlet seg i Shanghai for å protestere mot koronarestriksjonene, ifølge en AFP-journalist.

Kinesisk politi har sperret veien til stedet i Shanghai der folk har samlet seg for å protestere mot myndighetenes strenge nullsmittestrategi. Kina har den siste tiden forsøkt å lempe litt på restriksjonene, men raskt økende smittetall har gjort at de har tydd til nye nedstenginger, ikke minst i Beijing, der et større smitteutbrudd er på gang.
Kinesisk politi har sperret veien til stedet i Shanghai der folk har samlet seg for å protestere mot myndighetenes strenge nullsmittestrategi. Kina har den siste tiden forsøkt å lempe litt på restriksjonene, men raskt økende smittetall har gjort at de har tydd til nye nedstenginger, ikke minst i Beijing, der et større smitteutbrudd er på gang. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Journalisten var vitne til pågripelsene mandag morgen og spurte politiet hvorfor den ene personen ble ført bort. «Det er fordi han ikke har rettet seg etter forordningene våre», svarte politimannen.

Politiet trakk også folk unna og ga dem ordre om å slette bilder på telefonene sine.

En stor folkemengde samlet seg søndag i Shanghai sentrum. Det brøt ut sammenstøt da politiet forsøkte å hindre folk i å delta i protesten.

AFPs journalister så også flere personer bli pågrepet søndag kveld, mens øyenvitner så flere personer bli ført bort under protester tidligere på dagen.