Politiet: Stadig flere mindreårige selger hasj i Christiania

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i København sier de ser flere mindreårige som selger hasj i bodene i fristaden Christiania. Tenåringer ned i 15-årsalderen er pågrepet for salg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden 1. november er 17 mindreårige siktet for salg av rusmidler i den berømte og beryktede bydelen, viser en oversikt fra politiet som avisen Berlingske har fått innsyn i.

Politiet mener det er en ny trend at tenåringen står i bodene i Pusher Street og har forbindelser til organisert narkotikasalg styrt av gjenger og motorsykkelklubber.

– Dette tegner et bilde av at ingen lenger holde i bremsen. Tidligere ville lokalbefolkningen grepet inn og kjeftet på dem, men nå kan vi konstatere at 15-16-åringer står i bodene uten at det skjer noe, sier politiinspektør Tommy Laursen.

Han sier dette skaper problemer for de mindreårige på flere måter og at de havner i en situasjon der de utviser «svært stor grad av risikoatferd».

I tillegg til at de kan bli siktet av politiet, risikerer de å bli presset inn i gjengmiljøer og organisert hasjhandel, sier han.