Difteriutbrudd blant asylsøkere i Storbritannia

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 50 personer er trolig smittet av difteri i et utbrudd blant asylsøkere i Storbritannia. Det er frykt for at smitten spres når asylsøkere flyttes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innenriksdepartementet opplyser at en mann som døde på et mottak i Manston 19. november, kan ha dødd etter å ha blitt smittet av difteribakterier, skriver nyhetsbyrået DPA. Mannen antas å ha kommet med båt til England en uke tidligere.

Mandag er det ventet at de offisielle tallene på smittede er opp i rundt 50, og det er uro for videre spredning etter hvert som migranter overføres fra mottaket til hoteller.

Folkehelseeksperter kritiserer myndighetene for utbruddet og håndteringen av det.

– Denne situasjonen kunne og burde vært unngått, og det kan godt tenkes at mangelen på informasjon, samordning og innsats fra departementet har gjort situasjonen betydelig verre enn den hadde trengt å være, sier Jim McManus, som leder den nasjonale foreningen for folkehelseledere.

– Dette har lagt en større byrde på lokale helsefasiliteter og utsatt asylsøkere og hotellansatte for en risiko som kunne vært unngått. Vi har tilbudt oss å samarbeide med departementene, men har blitt avvist, sier han.