Taiwans president trekker seg som partileder etter dårlig lokalvalg

President Tsai Ing-wen (bildet) trekker seg som partileder etter dårlige resultater i lokalvalget på Taiwan. Foto: Chang Hao-an / AP / NTB
President Tsai Ing-wen (bildet) trekker seg som partileder etter dårlige resultater i lokalvalget på Taiwan. Foto: Chang Hao-an / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Tsai Ing-wen trekker seg som leder for regjeringspartiet DPP på Taiwan etter skuffende resultater i lokal- og regionalvalgene på øya.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en rekke byer og regioner har velgerne forlatt Det demokratiske Fremskrittspartiet (DPP) Til fordel for nasjonalistpartiet Kuomintang (KMT).

I hovedstaden Taipei vant Chiang Wan-an fra KMT kampen om ordførervervet. Også byene Taoyuan, Taichung og New Taipei havnet på KMTs hender.

Selv om regjeringspartiet og utenlandske observatører har forsøkt å koble valget til den langsiktige eksistensielle trusselen Kina anser å utgjøre for den selvstyrte øya, er det mange andre som mener Kina har hatt lite å si for valget denne gangen.

– Verdenssamfunnet har blåst dette opp og løftet et lokalvalg til internasjonalt nivå, til å bli et spørsmål om Taiwans overlevelse, sier Yeh-lih Wang, som er professor i statsvitenskap ved National Taiwan University.