Dødsbrann i Kina utløser koronaprotester

Ti mennesker mistet livet og ni ble skadd i boligbrannen i Urumqi. Flere mener redningsarbeidet ble forsinket på grunn av strenge koronatiltak i byen. Foto: AP / NTB
Ti mennesker mistet livet og ni ble skadd i boligbrannen i Urumqi. Flere mener redningsarbeidet ble forsinket på grunn av strenge koronatiltak i byen. Foto: AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En brann som krevde ti menneskeliv i en boligblokk i Xinjiang nordvest i Kina, har utløst protester mot Kinas strenge koronatiltak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ytterligere ni personer ble skadd i brannen i en provinshovedstaden Urumqi torsdag.

Innlegg i sosiale medier både i og utenfor Kina hevder at redningsarbeidet ble hindret av den langvarige nedstengingen av byen. Det er også lagt ut videoer som tilsynelatende viser folk som går ut i gatene for å protestere mot tiltakene.

Dette skjer samtidig som den generelle frustrasjonen med regjeringens null-strategi for covidsmitte øker. Også i andre byer har det vært sporadiske protester.

Kina er det siste store landet som holder hardt på en nullstrategi med rask nedstengning, lang karantene og om massetesting for å få bukt med smitteutbrudd.