USA forbyr salg av Huawei-utstyr

ZTE er blant de kinesiske selskapene som ikke lenger kan selge kommunikasjonsutstyr til USA. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB
ZTE er blant de kinesiske selskapene som ikke lenger kan selge kommunikasjonsutstyr til USA. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske telekommunikasjonsmyndigheter forbyr import og salg av utstyr fra telegiganten Huawei, ZTE og flere andre kinesiske selskaper.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den føderale kommunikasjonskommisjonen FCC opplyste fredag at de endelige reguleringene knyttet til selskaper USA mener er en nasjonal sikkerhetsrisiko, er på plass, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det gjelder Huawei, ZTE, Hytera, samt Hikvision og Dahua som lager overvåkingskameraer som er i utstrakt bruk.

Disse selskapene ble etter en lovendring i 2021 satt på en helt ny liste over selskaper og tjenester som utgjør en trussel mot nasjonal sikkerhet i USA. Reguleringene som ble kunngjort fredag, er en konsekvens av lovendringen.

Huawei er fra før gjenstand for amerikanske sanksjoner som begrenser selskapets tilgang til blant annet mikrobrikker og annen teknologi. Huawei er også utelukket fra utbygging av 5G-nettverket i USA.

USA hevder at regjeringen i Beijing kan bruke Huawei-systemer installert i utlandet til spionasje, noe både den kinesiske regjeringen og Huawei sterkt bestrider.