Russisk politiker: – Den ukrainske staten må likvideres

Russiske styrker i Ukraina.
Russiske styrker i Ukraina. Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En russisk politiker og journalist har på sin Telegram-kanal tatt til orde for å likvidere den ukrainske staten og beskylder Ukraina for å være en «dødskult».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En russisk politiker har på sin Telegram-kanal tatt til orde for å «likvidere den ukrainske staten i sin nåværende form».

Andrej Medvedev, journalist og nestleder i Moskvas byråd, har til sine 150.000 følgere på Telegram skrevet det Newsweek kaller «folkemord-retorikk».

Ifølge nyhetsmagasinet skriver Medvedev blant annet at russofobien har blitt hevet til rangering av nasjonal politikk i Ukraina og at de «aldri vil stoppe i sitt ønske om å drepe oss».

– Ukraina er en «dødskult»

I utbruddet fortsetter han å hevde at den ukrainske nasjonen ikke eksisterer, men at det heller er en «politisk orientering».

Les alt om krigen i Ukraina her

Han påstår også at Ukraina er angriperen i konflikten, og at det har oppstått en «dødskult» i Ukraina etter Sovjetunionens fall. «Dødskulten» skal ifølge Medvedev være forankret i hedenske kulter, hvor det å drepe fiender er en del av tilbedelsen av Ukraina.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Den ukrainske hæren skyter mot de fredelige byene Donbas, fordi de ideologisk sett oppfatter innbyggerne i disse byene som noe sånt som kakerlakker, skriver han videre.

– Alt dette kan bare stoppes gjennom likvidering av den ukrainske staten i sin nåværende form.

Ikke alene om å ville utslette Ukraina

Medvedev er ikke i slekt med den tidligere russiske presidenten Dmitrij Medvedev.

Den tidligere presidenten har også vært svært hard i retorikken sin mot Ukraina. I sommer fjernet han også Ukraina fra kartet i et Telegram-innlegg.

Men det er ikke bare navnebrødrene Medvedev som har uttalt ønske om å «utslette» Ukraina.

Tsjetsjenias leder, Ramzan Kadyrov, også kjent som «Putins pitbull» og også tatt til orde for «å fjerne ukrainske byer fra jordens overflate» som svar på ukrainske motoffensiver.