Trump saksøkes på ny av kvinne som anklager ham for voldtekt

Den tidligere journalisten E. Jean Carroll, som anklager Donald Trump for å ha voldtatt henne på 1990-tallet, har reist et nytt søksmål mot Trump. Det pågår allerede en sak mot et tidligere, sivilt søksmål hun har reist mot ham for injurier. Trump avviser anklagen. Foto: Craig Ruttle / AP / NTB
Den tidligere journalisten E. Jean Carroll, som anklager Donald Trump for å ha voldtatt henne på 1990-tallet, har reist et nytt søksmål mot Trump. Det pågår allerede en sak mot et tidligere, sivilt søksmål hun har reist mot ham for injurier. Trump avviser anklagen. Foto: Craig Ruttle / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En tidligere journalist som anklager USAs ekspresident Donald Trump for å ha voldtatt henne på 1990-tallet, reise et nytt søksmål mot ham torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et ettårsvindu der ofre for seksualforbrytelser kan saksøke overgripere også etter at saken er foreldet, åpnet i New York torsdag. Det nye søksmålet ble reist like etter.

Det er 78 år gamle E. Jean Carroll, tidligere TV-vert og journalist i Elle og Playboy, som anklager Trump for å ha voldtatt henne i et prøverom i en klesbutikk på 1990-tallet, noe Trump nekter for.

Tidligere søksmål

Hun reiste et sivilt søksmål mot Trump for injurier i 2019 i forbindelse med uttalelser han kom med da han benektet å ha gjort noe galt.

Her fremholder hun at det at han nekter for å ha gjort noe og at han trekker hennes troverdighet i tvil, har ødelagt omdømmet hennes. Den saken pågår fortsatt, og både Carroll og Trump vitnet i New York i oktober.

I det nye søksmålet anklages Trump for overfall da han «med tvang voldtok og antastet» henne. I tillegg er han anklaget for injurier i et innlegg i sosiale medier i oktober i år, der Trump nekter for å ha voldtatt henne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ligger an til rettssak i det første søksmålet i starten av 2023. Dommeren i saken kan velge å inkludere det nye søksmålet i den pågående saken.

Trump nekter

Carrolls anklage kom først i en bok i 2019. Trump har sagt at hun «ikke er hans type» og at hun lyver.

Advokat Alina Habba, som representerer Trump i det siste søksmålet, sier hun respekterer og beundrer dem som står fram etter at den nye loven trådte i kraft.

– Men «denne saken er dessverre et misbruk av loven som setter en forferdelig presedens, og står i fare for å svekke kredibiliteten til faktiske ofre», skriver hun i en epost til nyhetsbyrået AFP.

Carroll sier i det nye søksmålet at hun ikke sto fram med saken før i 2019 fordi hun fryktet gjengjeldelse, men at hun ombestemte seg etter metoo-bevegelsen i 2017.