Norge bekrefter: Nye samtaler mellom regjeringen og opposisjonen i Venezuela lørdag

Forhandlingene mellom Venezuelas president Nicolás Maduro og landets opposisjon gjenopptas etter mer enn et år, ifølge Colombias president. Norge har vært tilrettelegger for samtalene. Foto: Ariana Cubilos / AP / NTB
Forhandlingene mellom Venezuelas president Nicolás Maduro og landets opposisjon gjenopptas etter mer enn et år, ifølge Colombias president. Norge har vært tilrettelegger for samtalene. Foto: Ariana Cubilos / AP / NTB Foto: NTB

Regjeringen til Venezuelas president Nicolás Maduro gjenopptar samtalene med opposisjonen i helgen etter mer enn ett års opphold, bekrefter Norges ambassade.

De offisielle samtalene mellom partene for å finne en løsning på den politiske krisen landet har stått i siden 2018, har stått i stampe siden oktober 2021.

Flere internasjonale aktører har de siste månedene jobbet for å få dem i gang igjen, blant dem Norge, som de siste årene har vært tilrettelegger for forhandlingene og siden august har hatt en diplomat i landet.

Opposisjonen ber om frie og rettferdige valg, mens regjeringen vil at det internasjonale samfunnet skal anerkjenne Maduro som landets rettmessige president og heve sanksjonene mot hans regjering. Det neste valget skal etter planen skje i 2024.

– Dialogen mellom Maduros regjering og den venezuelanske opposisjonen gjenopptas 25. og 26. november, tvitret Colombias president Gustavo Petro onsdag.

Torsdag bekrefter Norges ambassade i Mexico i en Twitter -melding at samtalene gjenopptas lørdag i Mexico – tilrettelagt av Norge.

– Der skal partene undertegne en delavtale om sosiale spørsmål, heter det fra ambassaden.