Biden benådet kalkuner før Thanksgiving

President Joe Biden hilser på 21 kilo tunge Chocolate. Til venstre Alexa Starnes fra Circle S Ranch og i midten Ronald Parker, som leder den nasjonale bransjeforeningen for kalkunprodusenter. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB
President Joe Biden hilser på 21 kilo tunge Chocolate. Til venstre Alexa Starnes fra Circle S Ranch og i midten Ronald Parker, som leder den nasjonale bransjeforeningen for kalkunprodusenter. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Joe Biden utøvet mandag sin myndighet som amerikansk president til å benåde to kalkuner og reddet dem fra å bli servert under en kommende Thanksgiving-middag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg benåder herved Chocolate og Chip, sa Biden under en seremoni på plenen utenfor Det hvite hus, en begivenhet som har blitt en tradisjon.

Kalkunene kommer fra en gård i North Carolina og er oppkalt etter presidentens favoritt-iskrem, fortalte Biden til flere skolebarn som deltok på arrangementet.

– Det er en stor fugl, konstaterte Biden da 21 kilo tunge Chocolate ble plassert på bordet foran ham.

Biden brukte det nylig avsluttede amerikanske mellomvalget til å vitse om benådningen.

– Den eneste røde bølgen (den tradisjonelle fargen til republikanerne) kommer til å være en tysk schæfer som velter tranebærsausen på bordet vårt, sa presidenten, med henvisning til sin hund Commander.

Kalkun er den tradisjonelle retten som amerikanerne serverer på Thanksgiving, som er torsdag.