Jeff Bezos vil gi bort mesteparten av formuen før han dør

Amazon-grunnleger Jeff Bezos går i intervjuet ikke spesifikt inn på hvem som vil nyte godt av pengene, men det er første gang han gir en slik lovnad.
Amazon-grunnleger Jeff Bezos går i intervjuet ikke spesifikt inn på hvem som vil nyte godt av pengene, men det er første gang han gir en slik lovnad. Foto: Charlie Riedel / AP / NTB

Amazon-grunnlegger Jeff Bezos sier i et intervju med CNN at han planlegger å gi bort størsteparten av sin formue på 124 milliarder dollar før han dør.

På direkte spørsmål om han har en plan om å donere formuen, svarer Bezos:

– Ja, det har jeg.

Mesteparten skal gis til formål for å bekjempe klimaendringer og «støtte mennesker som kan forene menneskeheten i møte med dype sosiale og politiske skiller», sier 58-åringen til TV-kanalen.

Bezos går i intervjuet ikke spesifikt inn på hvem som vil nyte godt av pengene, men det er første gang han gir en slik lovnad. Amazon-grunnleggeren har tidligere fått kritikk for å ikke ha signert «The Giving Pledge», et løfte fra hundrevis av verdens rikeste mennesker om å donere mesteparten av formuene sine til veldedige formål.

Bezos har i dag en formue på svimlende 124,1 milliarder dollar, tilsvarende 1.241 milliarder norske kroner, ifølge Forbes.

Bezos er den fjerde rikeste personen i verden og var den rikeste fra 2017 til 2021 i henhold til både Bloombergs Billionaires Index og Forbes.